pernah tak

boy, quote, and what image


sometimes,
in life, tak semua benda yang kita nak, kita dapat.

penat pung-pang-pung-pang rancang itu ini,
tup-tup, swoosh, 180 degree bertukar.

contohnya macam sebelum cuti sekolah tanam azam nak study gila-gila, sekali waktu cuti lupa tanam azam tu dekat mana. 

HAHAHAHAHAHAHAHA TAK LAWAK KBYE.

lol actually apa yang ingin aku maksudkan di sini is,

sometimes, kita tak pernah terpikir pun,
tempat yang kita berada sekarang ni,
situasi yang kita tengah hadapi sekarang ni,
is tempat yang kita impikan, tempat yang kita inginkan.

ke pernah?

kadang yang kita tak nak tu la yang kita dapat.

"Fighting has been enjoined upon you while it is hateful to you. But perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not." [Al-Baqarah 2:216]
perancangan Allah sangat cantik, tak tipu.

dan selama 17 tahun, 5 bulan, 21 hari plus minus hidup ni, banyak pengalaman yang aku lalui, which I never expect it to be happened.

I mean like, yeah, "tak sangka pun aku lalui benda ni", "tak sangka aku jadi macam ni", "wow, i've passed this phase" and so much more.

pesanku cuma satu,
tak semua yang kita jangka akan muncul nyata.

maka,
hargailah,
nikmatilah,
setiap detik yang kita lalui,
neither good nor bad times,
sebab bila kita kenang balik,
indeed, it was a good time act :}

LIVE YOUR LIFE TO THE FULLEST.

quote and love image

Comments

Popular Posts