i still taste the past

past, quote, and burn image

My first post for 2017, applause! Heww. Dah lama tak menaip, momentum menaip pun dah berkarat. Puih, So, tetiba tergerak hati nak bercerita pasal benda alah ni, random thoughts at late night.

---

Being judged by your past is so not fair.

Macam mana kau boleh nak assume orang yang dulu pernah ada masa lampau, akan still sama dan tak berubah sehingga kini?

Kau dengan presepsi kau yang macam ni la yang akan membantutkan semangat orang yang nak berubah.

Kau dengan mindset kau yang macam ni la yang akan menghancurkan harapan orang yang nak berubah.

Kalau kau rasa kau cukup baik sebab tak buat semua benda tu, dan kecam orang yang buat semua benda tu, kau silap besar. Bahkan kau lagi teruk dari dia.

Their pasts are not easy as you think untuk dibuang dan dicampak jauh-jauh. Their pasts tu la yang akan membantu dia orang untuk move forward.

Macam analogi cermin pandang belakang kereta.

With that, doesnt mean you have the rights untuk ungkit masa lalu dia.

Teruskanlah dengan fikiran sempit kau tu, memang tak akan berkembang sampai ke mana.

"your past becomes a fog within you."

dan kalau kau rasa kau tu baik sangat,
kau akan tolong dia,
bawak dia keluar dari kancah kegelapan, 
support dia untuk dia berubah

Comments

Popular Posts