happy ending? nahhh

it's been a long time since my last post

bukan tak mahu update,
cuma tak tahu nak tulis apa

lagipun bukan ada yang kisah pun kan *flips hijab*

so, lately i've spent too much time on kdramas *astaghfirullah*

beautiful gong shim, doctors, uncontrollably fond, w, moonlight lover, scarlet heart, cinderella and four knights blahblahblah

tak sedar diri nak SMA, perlukan fikiran yang terjaga, hati yang bersih, insaflah sisturrr


for those yang layan UF (uncontrollably fond) dan dah habis,
atau yang masih dalam perjalanan,
atau yang masih belum mula lagi

kalau dah habis, tahniah
tapi kalau yang belum habis, better jangan tengok jika anda expect happy ending

why?

so here's the spoiler

HERO DIA MATI

apakah ini semua
please tukar script

and i'll be like, "buang masa aku je tengok drama ni kalau sad ending"

but then i realized,

apakah memang semua ending akan happy ending?

no matter how much we try,
no matter how much we want it,
some stories just dont have a happy ending

tak semua yang kau jangka akan muncul nyata

kalau kita confirm yang ending kita akan happy,
so lebih baik lah kita rileks duk goyang kaki
tak gitu?

what's the point buat itu ini kalau memang dah jamin ending kita akan happy, kan?


dan yang sebenar-sebenar happy ending is bila kita dapat masuk syurga Allah.

yes, itulah happy ending yang kita kejarkan

k tetiba.

Comments

  1. tak layan sgt drama ni tp final eps saya tgk.. woobin mati..alaaaa... W tah macam mana pula ending dia

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts